Share

Bontás

Bontás

Cégünk sokéves tapasztalattal, megfelelő technikai tudással és eszközparkkal vállalja lakóépületek, középületek és ipari épületek teljes, vagy részleges bontását is. Az építőipar egyik legveszélyesebb és legnagyobb kihívást jelentő folyamata az épületek, építmények bontása, ezért is kiemelkedően fontos, hogy maga a bontás, mint az építkezés is, gondosan és precízen előre meg legyen
tervezve.

Cégünk minden munkafolyamat során 100%-ban törekszik a biztonságos, idő – és költséghatékony kivitelezésre. Ebben a procedúrában is természetesen rendelkezésre állnak szakértő kollégáink, akik tapasztalatukkal megkönnyítik a tervezést és a kivitelezést.

A bontási tervben az épület vagy építmény anyagától, méretétől, környezetétől és elhelyezkedésétől függően tervezzük meg a bontás minden lépését, a helyszín felmérésétől a hulladék elszállításával bezárólag. A tervezet első lépéseként egy konzultáció során felmérjük az Ön igényeit a bontásra vonatkozólag. Az itt közölt információk és a megbeszélt részletek segítenek munkatársainknak abban, hogy felkészüljenek a helyszín megtekintésére és legyen elképzelésük a munkálatok várható lefolyásáról.

Szakértő kollégáink a helyszíni szemrevételezés során döntenek a további szükséges lépésekről. A helyszín felmérése minden szempontból döntő, így árajánlatot is csak az után tudunk adni, miután ez megtörténik. Kollégáinknak látniuk kell, hogy milyen eszközökre és erőforrásokra lesz szükség a bontási folyamatok során. Egy kisebb épület vagy egy családi ház bontása másféle stratégiát és megoldásokat kíván, mint egy ipari épületé.

Bizonyos esetekben kézi, másokban gépi bontás célszerű, illetve van, hogy ezt a két technikát vegyesen alkalmazzuk a kívánt cél elérése érdekében. Kézi bontás: Ha az épületet vagy területet nem lehet megközelíteni géppel, vagy pedig a bontandó objektum bizonyos részeit szeretnénk a jövőben újra felhasználni, akkor alkalmazzuk a kézi bontást.

Gépi bontás: A bontás leghatékonyabb formája. Csak akkor használható egyedüli megoldásként, ha az épület anyagai közül semmit sem kívánunk felhasználni a jövőben, vagy újrahasznosítani. Általában a két megoldást együttesen használjuk. A bontás megkezdése előtt az is kiderül, melyek azok az anyagok, melyeket később hasznosítani tudunk az esetleges építkezés során, hogy Önnek ezzel is csökkentsük kiadásait. A keletkezett hulladékot a hatósági
szabályozásoknak megfelelően szállítjuk el. Amennyiben ez lehetséges, az újrahasznosítható anyagokat értékesítjük. A munkálatok befejeztével a terepet elrendezzük, igény esetén előkészítjük azt az építkezésre.

Ha csak bontás történik és építkezés nem, akkor azt a hatóság felé csak bizonyos esetekben (pl.:műemlékek bontása) kell jelezni. Amennyiben bontás és építkezés is történik, azt az építési engedélyezési tervben a hatósággal engedélyeztetni kell, bontási fejezet formájában. Minderről cégünk gondoskodik a generálkivitelezés keretein belül.

A bontási munkálatok minden külön folyamatát cégünk felügyeli, Önnek nem kell a gépek bérlésével, vagy a törmelék elszállításával kapcsolatban intézkednie.

Árajánlatért keressen minket, a Kapcsolat menüpont alatt!.

Amit csinálunk

1